Anička Slováčková o původu nemoci: Rakovina má úkol?!

Anna Slováčková 7

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

24. ledna 2020 13:45 | Aktualizováno: 26. ledna 2020 22:03

Anička Slováčková už několik měsíců statečně boje s rakovinou. V novém rozhovoru se pokusila lidem vysvětlit, proč jí podle jejího názoru vstoupila do života v tak mladém věku vážná nemoc.

Celé Česko sleduje boj Aničky Slováčkové se zákeřnou rakovinou prsu, především je velice inspirativní, jak talentovaná herečka a zpěvačka všechno zvládá. I proto si jí tento týden pozval Český rozhlas do vysílání pořadu Až na dřeň. V něm mimo jiné prozradila, že čtyři největší chemoterapie má za sebou, spousta menších jí ale ještě čeká.

Zároveň připustila, že ačkoliv se z návštěv nemocnice stala rutina, úzkostné stavy má nadále. „Já chodím na Karlák, kde jsou všichni moc milí a usměvaví. Cítím se tam vlastně dobře, ale zvyknout se na to nedá. Večer před tím mám vždycky strach,“ řekla dle webu rozhlas.cz.

Dcera slavných rodičů také uvedla, že nemoc vnímá svým způsobem jako varování. „Já vlastně nejvíc bojuji sama se sebou. Vím, že bych měla míň pracovat, ale zase na druhou stranu mi práce pomáhá. Ta nemoc má asi za úkol mě naučit, že nemusím všechno stíhat, že nemá smysl se pořád za něčím hnát,“ vysvětlila.

Závěrem vyslovila jedno konkrétní přání. „Nechci, aby rakovina zastínila moje zpívání. Aby se o mně mluvilo jako o holce s rakovinou, která má slavné rodiče. Ale zase na druhou stranu, kdyby to, co říkám, třeba jen jednomu člověku pomohlo, tak ať si mi tak klidně říkají,“ dodala Slováčková.

Témata: Anna Slováčková