Charlotte Gottová začíná dohánět tátu? BOJ o první cenu!

Karel Gott a jeho dcera Charlotte 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

23. ledna 2020 13:10

Lidé si přejí, aby se Charlotte Gottová vydala ve stopách svého otce, který sbíral ocenění po desítkách. Talentovaná zpěvačka má nyní možnost získat svou první cenu. Za co se dočkala nominace?

Karel Gott (†80) sice získal 42 Zlatých či Českých slavíků, v již téměř třicetileté historii Cen Anděl, které udělují odborníci, takový úspěch neměl. Hned v prvním ročníku v roce 1991 byl uveden do Síně slávy, další sošky s křídly se ovšem za svého života nedočkal. I díky své dceři Charlotte se ho ovšem může dočkat in memoriam.

Včera totiž byly oznámeny nominace za rok 2019 a v kategorii Skladba je jednou ze tří nominovaných písní Mistrův duet s dcerou Srdce nehasnou, který pro ně napsal frontman kapely Kryštof Richard Krajčo. O sošku se utkají s další legendou české hudby Vladimírem Mišíkem a Berenikou Kohoutovou.

Jak všichni dobře pamatujeme, Gott při přebíraní Slavíků bavil slovy, že „to opravdu nečekal“, v tomto případě by se mu nejspíš i dalo věřit. Pokud by píseň uspěla, sošku by nejspíš přišla převzít Charlotte, která už si jednou něco podobného vyzkoušela. Před lety totiž za tatínka zaskakovala.

Pokud by otec a dcera Gottovi Anděla nezískala, může je hřát u srdce alespoň úspěch nominované písničky u fanoušků a posluchačů. Videoklip k písni Srdce nehasnou má po osmi a půl měsících asi 34,5 milionu zhlédnutí na platformě YouTube.

Témata: Charlotte Gottová Karel Gott Ceny Anděl Richard Krajčo