Proč je Tomáš Řepka na svobodě? Známe důvody jeho propuštění!

Tomáš Řepka 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

23. ledna 2020 11:17

Počátkem ledna se bývalý fotbalový reprezentant Tomáš Řepka dočkal propuštění na svobodu. Tehdy ještě nebylo jasné, jak soud rozhodnutí zdůvodnil. Co nakonec sehrálo klíčovou roli ve prospěch někdejšího profesionálního sportovce?

Už přes dva týdny je Tomáš Řepka z vězení zpátky na svobodě. Až nyní se díky deníku Právo objevilo odůvodnění rozhodnutí Krajského soudu v Plzni, který o jeho propuštění rozhodl. „Odsouzený svým chováním a přístupem k plnění povinností ve výkonu trestu prokázal polepšení,“ cituje z dokumentu server novinky.cz.

„Jeho vystupování je na požadované úrovni. Žádné konflikty nevyvolává. Dostal jednu kázeňskou odměnu,“ píše se dále v odůvodnění, kde soud fotbalistovi přičetl k dobru i vysokou pracovní morálku a kladné hodnocení z pracoviště mimo věznici.

Krajský soudce rovněž projevil nesouhlas s názorem první instance, že Řepka trestné činy bagatelizoval. Význam slov, že šlo o „klukovinu“, prý nelze přeceňovat. Soud vše vnímal jako doklad jednoduššího slovníku bývalého reprezentanta. Partner Kateřiny Kristelové podle něj přiznal spravedlivost uloženého trestu a recidivě nic nenasvědčuje.

Pár negativních připomínek se však v textu přece jen objevilo. Soudce zmiňuje, že Řepka inklinoval k páchání trestné činnosti v poměrně krátkém časovém horizontu. Za nejednoznačný a nepřesvědčivý pak označil dosavadní přístup odsouzeného k úhradě škody.

Témata: Tomáš Řepka