Jiřina Bohdalová: KONČÍM S DIVADLEM!

Jiřina Bohdalová 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

22. ledna 2020 14:24

Divadelní diváci se konečně dočkali slibované hry Divadla Na Jezerce s Jiřinou Bohdalovou v jedné z hlavních rolí. Legendární herečka teď dala lidem jasně najevo, jak to vypadá s její budoucností na jevišti.

Kvůli řadě nepříjemností mohla Jiřina Bohdalová lidem zahrát novou hru Gin Game poprvé až letos, ačkoliv premiéru měla mít už loni. Jenže smrt dlouholetého kamaráda Karla Gotta (†80) a zdravotní potíže všechno oddálily. Nyní už má legendární herečka za sebou veřejnou generálku, s největší pravděpodobností poslední ve své bohaté kariéře.

Její kamarád a dvorní režisér Zdeněk Zelenka mluvil o jejím výkonu velice obdivně, nezapomněl připomenout, že se blíží 90. narozeniny. Sama Bohdalová si to dobře uvědomuje, není tedy divu, že se s jevištěm pomalu loučí.

„Přece jen už to do hlavy leze pomaleji. Řekla jsem si, že tohle bude poslední hra, kterou nazkouším. Tak snad to diváci ocení,“ vzkázala herečka dle serveru blesk.cz. Publikum samozřejmě její výkon náležitě ocenilo.

Slavná herečka za to byla vděčná. „Byla to zatím dvě představení. Ani jsem nečekala, že nás diváci přijmou tak skvěle. Dodnes mám pokaždé trému bez té to nejde. Kdybych ji neměla, musela bych si ji navodit,“ dodala Bohdalová.

Témata: Jiřina Bohdalová