Pohřbili slavnou českou zpěvačku: Vyděšené reakce a právníci v akci!

Iva Frühlingová 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

20. ledna 2020 10:02

Českými uměleckými kruhy o víkendu otřásla naprosto nečekaná zpráva o úmrtí jedné české zpěvačky, kterou dobře znají i v zahraničí. Naštěstí se rychle ukázalo, že se informace nezakládá na pravdě. Koho na internetu předčasně pohřbili?

Falešné zprávy a hoaxy jsou v posledních letech oblíbenou dezinformační taktikou, která se nevyhýbá ani celebritám. Všichni pamatujeme, že počátkem loňského roku kolovala po internetu zpráva o smrti Karla Gotta (†80), který nakonec o pár měsíců později opravdu zemřel.

Tentokrát si internetoví vtipálci vybrali Mistrovu výrazně mladší kolegyni, teprve sedmatřicetiletou Ivu Frühlingovou, kterou můžete znát jako bývalou manželku Richarda Krajča či interpretku duetu s Mekym Žbirkou „Někdy stačí dát jen dech“, který je dodnes ústřední písní seriálu Ordinace v růžové zahradě.

Frühlingová je naštěstí živá a zdravá, mávnutím ruky ale poplašnou zprávu na sociální síti přejít nehodlá. „Hack of facebook. Budeme řešit právně. Momentálně pracujeme s facebookem ohledně zdroje a vymazání stránky,“ svěřila se serveru blesk.cz.

Zmíněný web uvádí, že dle kamarádky zpěvačky Frühlingovou celkem pochopitelně zahltila řada vzkazů. Rodačku z Litvínova snad může těšit jen pověra, že toho, kdo byl falešně pohřben, čeká ještě dlouhý život.

Témata: Iva Frühlingová