Jana Brejchová: Zoufalý stav oblíbené herečky!

Jana Brejchová

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

18. ledna 2020 11:36 | Aktualizováno: 18. ledna 2020 22:34

Herečka Jana Brejchová se nesmazatelně zapsala do paměti diváků svými rolemi, několik let je ale hospitalizována v léčebně dlouhodobě nemocných v pražském Motole. Jaký je její stav dnes? To prozradila její dcera Tereza Brodská.

Brejchová je na tom zdravotně špatně od roku 2013, kdy ji její dcera Tereza Brodská našla ležet v bezvědomí v jejím bytě. Od té doby to jde s „českou Bardotkou“ z kopce. Už teď je jasné, že herečka se už nikdy nezvedne z postele, stal se z ní ležící pacient, který potřebuje nepřetržitou péči.

Podle Brodské není naděje na zlepšení. "Ale byl za ní na návštěvě herec Petr Kostka. Nejdřív mi napsal esemesku: „Dobrý den, Terezko, mohl bych se přijít podívat za vaší maminkou?“ To bylo tak strašně milý, úplně mě to dojalo. Přišli pak za mámou s Honzou Schmidtem. Přinesli staré fotky, díky tomu si vzpomněla a měla radost. S mámou je pojily krásné vzpomínky. Tihle kluci kdysi často pařili ve Slavii a pak neměli na zaplacení. Jeden z nich vždycky běžel pro mámu, která bydlela poblíž s Milošem Formanem. Hodila si přes noční košili kabát a šla to za ně zaplatit," řekla Právu.

Dodala, že by nechtěla žít podobný život jako maminka, která byla schopná pálit mosty bez ohledu na to, kolik lidí udělá nešťastnými. "Pro děti a jejich další vztahy je důležité mít rodiče, kteří jsou spolu. Samozřejmě pokud po sobě neházejí talířema, pokud je to vztah založený na harmonii a lásce, přátelství a úctě jednoho k druhému. Na tom se ale musí pracovat," svěřila se.

Témata: Jana Brejchová