Karel Gott: Selhání v mizerném filmu! Filmová kariéra skončila v troskách!

Karel Gott 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

16. ledna 2020 10:42 | Aktualizováno: 16. ledna 2020 14:27

Karel Gott se na vlastní kůži několikrát přesvědčil o tom, jak těžké je natáčení filmu. Jeho filmová kariéra přitom zpočátku vypadala velmi slibně. Skončila ale v troskách.

Ze zákulisí natáčení pohádky Když draka bolí hlava už dříve unikla pikantní informace o jeho selhání při líbací scéně. U diváků ale selhal i celý film, který se navzdory Gottovi propadl velmi hluboko.

Partnerku kováře, kterého ztvárnil Karel Gott, si zahrála Kamila Magálová. Ta webu Pluska prozradila pikantní historkou z natáčení. K trapasu totiž došlo právě ve chvíli, kdy ji měl Gott políbit.

"Musela ho to naučit Ivanka, protože viděla, že má buď zábrany, nebo to před kamerou ještě nikdy nedělal. I když je o něm známo, že je to lamač dívčích srdcí, takže v soukromí s tím určitě nikdy problém neměl, ale před štábem je to jiné. Dopadlo to ale dobře," svěřila se.

Dodala, že jelikož Gott není herec, nikdy neměla ambice s ním stát na place. "Teď jsem se s ním potkala poprvé jako s hercem. Ale ani Lady Gaga není herečka, a v nejnovějším filmu Zrodila se hvězda hraje famózně. Je škoda, že jsme se s Karlem potkali tak pozdě, možná bychom si ještě někde zahráli," dodala.

Podle slovenského herce Jakuba Jablonského byl ale Gott neuvěřitelná třída. "Setkali jsme se během natáčení v maskérně a mám s ním výbornou příhodu. Seděl na židli, povídali jsme si, něco jsem mu říkal a on neposlouchal. A místo toho, aby mi řekl, ať mu to zopakuji, se najednou postavil, přišel ke mně a řekl 'Prosím, já vás neslyším ...'. Ten člověk je třída a je obdivuhodné, že to natáčení v jeho věku takto bravurně zvládl," uvedl Jablonský v rozhovoru pro agenturu SITA.

To je ale jen zlomek toho, co na něm Slovensko obdivuje. Pohádku totiž natáčeli krátce poté, co se zpěvák po těžkých zdravotních problémech postavil opět na nohy.

Ten přitom Gotta původně oslovil, aby s dcerkou nazpíval k pohádce jen píseň. Pak ale dostal knížku, podle níž pohádka vznikla, a ta se mu velmi líbila.

"Tak jsme ho na vlně jeho zájmu o ten příběh následně oslovili, zda by si nezahrál českého krále. Karel si přečetl scénář a vzápětí mi volal, že by hrál raději kováře. Říkám mu, že kovář ale mluví slovensky a on na to, že 'No právě, to je alespoň nějaká výzva! Když už mám zase být po letech ve filmu, ať je to něco inspirativní a něco, co mi dá i trošku zabrat. Ať to není jen taková procházka před kamerou'," popisuje režisér.

Navzdory všeobecného nadšení štábu se ale snímek Když draka bolí hlava příliš nepovedl. Od diváků na CSFD dostal mizerných 13% a jde o 34. nejhorší film. 

Gottova nejznámější rolí tak zůstala angažmá v Dědictví aneb kurvahošigutntag, kde si zahrál jak jinak, než sám sebe. Ani zdaleka se ale neobjevil jen tady.

Gott si ale zahrál i v v Nestydovi nebo sitcomu Comeback. A objevil se také  v povídkovém cyklu Škoda lásky.

Jeho největší rolí je Jiří Švanda v muzikálu Hvězda padá vzhůru z roku 1974. Zdaleka ale nešlo o první počin před kamerou.

Ten si Gott střihnul v roce v roce 1964 v muzikálu Kdyby tisíc klarinetů. Objevil se ale i v Komedii s klikou, v Mučednících lásky a v dalších českých snímcích.

Témata: Karel Gott