Karel Šíp, nebo Jan Kraus? Odvěký souboj má jasného vítěze!

Karel Šíp 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

15. ledna 2020 17:52

Už pěkných pár let se řeší, kdo je v Česku nejlepším moderátorem talk show. Na výběr je ze dvou kandidátů, Karla Šípa a Jana Krause. Momentálně ale vypadá, že si jeden z nich uzmul primát pro sebe.

Už roky probíhá v Česku souboj o nejlepšího tuzemského moderátora talk show. Ačkoliv se hegemonii dvou hvězd tohoto formátu pokoušel narušit např. Leoš Mareš, debata se nadále omezuje na Karla Šípa a Jana Krause. Teď to vypadá, že i mezi nimi je jasno o tom, kdo má navrch.

Nejvýmluvnějším ukazatelem je bezpochyby sledovanost, jejíž čísla přinesl server novinky.cz. Šíp má se svou Všechnopárty jasnou převahu. V prosinci i v lednu se mu již podařilo překonat hranici milionu diváků u přijímače.

Na Show Jana Krause se v uplynulém roce dívalo průměrně 510 tisíc lidí, tedy zhruba polovina. Na podobném čísle teď dokonce odstartovala nová talk show ČT Kabinet dr. Honzáka, kterou uvádí známý psychiatr. 

Rivalita moderátorů se řeší už delší dobu. Sám Šíp kupříkladu kdysi prozradil, že by hostem u Krause být nechtěl. Vadí mu, že hosté sedí níž než moderátor, který tak získává psychologickou převahu. „Já sedím s hosty pěkně v jedné rovině. Určitě mě tam neuvidíte!“ nechal se slyšet.

Témata: Karel Šíp Jan Kraus pořad Všechnopárty