Eurovize 2020 zná českého účastníka! Bude jím…

Eurovision Song Contest 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

14. ledna 2020 21:04

Populární Eurovize, kterou stars24.cz každoročně bedlivě sleduje, se pomalu blíží. Česko má za úkol nejprve vybrat svého finalistu. V těchto dnech začíná být jasno. Bude jím jeden z těchto sedmi interpretů.

Eurovize 2020 víceméně zná českého účastníka světového finále. Bude je jím jeden ze sedmi finalistů letošního národního kola Eurovision Song CZ 2020 jsou Barbora Mochowa, Benny Cristo, Elis Mraz a Čis T, Karelll, Olga Lounová, Pam Rabbit a kapela We All Poop. 

Soutěžní skladby a klipy budou zveřejněny 20. ledna, současně s tím bude na oficiální aplikaci zahájeno hlasování. Český zástupce bude znám 3. února. Šedesátý pátý ročník soutěže Eurovize se v aréně Ahoy druhého největšího nizozemského města bude konat od 12. do 16. května.

„Vždycky to bylo takové spíše extravagantní varieté a pro Čechy moc přehnané. Ale během let se to začalo vyvíjet ve světovou show ve stylu amerických cen Grammy s profesionálními pódii a technickým vybavením,“ komentovala svou účast Olga Lounová. Její slova potvrzuje fakt, že během let se zvýšil počet písní v národním kole z 20 na více než 150.

Česko loni poměrně úspěšně reprezentovala indie-popová kapela Lake Malawi, která skončila se skladbou Friend of a Friend na jedenáctém místě. V izraelském Tel Avivu vyhrál Nizozemec Duncan Laurenc s písní Arcade. Redakce stars24.cz bude Eurovizi sledovat s vámi i letos. 

Témata: Eurovize Ben Cristovao Olga Lounová