Jiřina Bohdalová: Životní role na stará kolena!

Jiřina Bohdalová (Foto: Petr Hloušek) 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

14. ledna 2020 11:55

Jiřina Bohdalová se ani před blížící se devadesátkou nebojí nových profesních výzev. Loni překvapila jedním zajímavým filmem, v těchto dnech se chystá na velkou divadelní roli. O té dokonce říká něco, co všechny diváky bezpochyby překvapí.

Jak už vás stars24.cz informoval, Jiřina Bohdalová má po Novém roce spoustu práce s připravovanou divadelní premiérou hry Gin Game, která se původně už měla hrát. Kvůli zdravotní indispozici legendární herečky ji Divadlo Na Jezerce uvede až počátkem února.

Hvězda stříbrného plátna, která za pár měsíců oslaví už 89. narozeniny, přiznala, že tak složitý úkol na stará kolena nečekala. „Když jsem si text poprvé přečetla, tak jsem netušila, co mě čeká. Je to nejtěžší hra, kterou jsem se kdy učila. A to je co říct, protože už toho mám za sebou na jevišti opravdu hodně,“ řekla podle serveru novinky.cz.

Bohdalová se přesto na tuto velkou hereckou výzvu, při které jí bude sekundovat Milan Kňažko, moc těší. „Gin Game je velice náročná hra, která ke mně přišla až v mém věku. Ale nelituju. Je to pro mě v jistém smyslu terapie,“ prohlásila.

Umělecká legenda si v poslední době na zajímavé výzvy a role potrpí. Loni překvapila diváky svým výkonem v psychologickém dramatu režiséra Jiřího Stracha Klec, kde ztvárnila týranou důchodkyni. Vysloužila si za to skoro výhradně jen slova chvály.

Témata: Jiřina Bohdalová