Stanislava Lekešová (†63): Tohle pro kolegyně znamenala!

Stanislava Lekešová

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

13. ledna 2020 16:18 | Aktualizováno: 13. ledna 2020 21:10

Stanislava Lekešová nás o Vánocích bohužel navždy opustila, i když některé její kolegyně mají pocit, že je stále mezi námi. Takhle dojemně na moderátorku vzpomínali spolupracovníci z rozhlasu.

O Vánocích zaskočila Česko smutná zpráva o úmrtí hlasatelky a moderátorky Stanislavy Lekešové (†63), úplně nejvíc šokovala její kolegyně, které mnohdy neměly o ničem ani ponětí. Se ztrátou kamarádky už se pomalu srovnávají, o čemž svědčí fakt, že na ní zavzpomínaly v televizním i rozhlasovém vysílání.

O vzpomínkovém vydání televizního pořadu Sama doma už jsme vás informovali, zesnulou kolegyni si ovšem připomněli i v Českém rozhlase. Na hostech pořadu Blízká setkání bylo znát, že se s náhlou ztrátou vyrovnávají složitě.

„Já se pořád nemůžu vzpamatovat a o Stáně mluvím v přítomném čase. Pořád tady je a pořád mi zvoní její smích,“ řekla dle webu ČRo Marie Retková, která se s Lekešovou potkala v televizi. Obě totiž působily v roli hlasatelek.

Naopak nejmladší rozhlasová kolegyně došla po její smrti k jinému poznání. „Až s tvým odchodem jsem si, Stáňo, uvědomila, jak strašně jsem tě měla ráda. Vždycky jsi pochybovala, jestli tě diváci a posluchači mají rádi a chci ti tam nahoru vzkázat, že tě měli strašně rádi. Děkuju, že jsi tady s námi byla,“ nechala se slyšet Eva Kličková.

Témata: Stanislava Lekešová