Luděk Sobota: Dělá se mi zle a blíží se můj konec!

Luděk Sobota (Foto: David Sedlecký) 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

12. ledna 2020 21:06

Luděk Sobota o sobě v minulosti několikrát prohlásil, že je hypochondr, tentokrát to ale myslí naprosto vážně. Populární herec a bavič promluvil o svých zdravotních potížích i možném konci kariéry.

Luděk Sobota letos oslaví už 77. narozeniny, to ale nutně neznamená, že by se musel chystat do uměleckého důchodu. Oblíbený bavič ale tentokrát nevtipkoval, když v rozhovoru pro Právo přiznal, že to s koncem myslí naprosto vážně. 

„Zdá se vám to drsné? Je to ale pravdivé, už je mi šestasedmdesát a to je na pováženou,“ prohlásil podle webu novinky.cz. Potvrdil sice, že dál pracuje, s divadlem dokonce jezdí na zájezdy, doprovází to ale nechtěné stavy. „Jenže hraní mi nedělá zdravotně moc dobře,“ svěřil se.

To ale není problém poslední doby, s potížemi se známý herec potýká odjakživa. „Celý život se mi na jevišti dělá špatně od žaludku, asi z trémy. Po těch letech už ji ale nemám, to by bylo absurdní,“ konstatoval. 

„Zdá se mi, že je to podmíněný reflex. Vlezu na jeviště a za dvě, tři minuty se mi udělá špatně. Je to nepříjemné. Když píšu, špatně mi není a mohu psát, kdy chci, což je pro mě optimální,“ vysvětlil Sobota.

Témata: Luděk Sobota