Karel Gott (†80): Plivanec do tváře závistivcům!

Karel Gott 8

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

12. ledna 2020 8:29 | Aktualizováno: 12. ledna 2020 11:34

I během letošního roku dojde při několika příležitostech k uctění památky zesnulého Karla Gotta. Se svou troškou do mlýna chce přispět i prezident Miloš Zeman, který hodlá podle svých slov ignorovat posměšky závistivců.

Poprvé od říjnového odchodu Karla Gotta (†80) se v pátek na Pražském hradě uskutečnil ples prezidenta republiky. Hudebníci na něm zařadili do repertoáru hned několik skladeb mnohonásobného Slavíka. Sám Miloš Zeman mu věnoval pár vět v úvodním projevu.

„Vidím, že při své skleróze jsem zapomněl ještě na jednu poznámku. Několik zpěváku, mimo jiné, zazpívá i písně Karla Gotta, a bude to krásné uctění jeho památky, protože Mistr Karel Gott na tomto plese také zpíval,“ připomněla hlava státu.

Zeman nakonec potvrdil, že letos plánuje ještě jiné uctění památky legendárního zpěváka. „Já se těším, pokud mi to Andrej podepíše, že 28. října tohoto roku vyznamenám Karla Gotta Řádem Bílého lva I. třídy, protože si máme vážit lidí, kteří v životě něco dokázali, a ignorovat posměšky závistivých trpaslíků, kteří nedokázali nic,“ dodal Zeman.

Prezident původně o vyznamenání Mistra přemýšlel už loni, kdy Gott oslavil osmdesáté narozeniny. Jelikož ale zpěvák zemřel jen pár týdnů před ceremonií, bylo vše odloženo na letošní rok. 

Témata: Karel Gott Miloš Zeman