Karel Gott (†80): Osoba, která ho rozplakala, opět překvapila!

Karel Gott 13

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

11. ledna 2020 8:28

Karla Gotta dokázala rozplakat jen několik lidí, pár měsíců před smrti se to povedlo jednomu z českých politiků. Ten teď opět překvapil, když si na zesnulého Mistra vzpomněl a vystrojil mu zajímavou poctu.

Když Karel Gott (†80) loni slavil 80. narozeniny, dostal dopis, který ho před televizními kamerami rozplakal. Jeho autorem byl prezident Miloš Zeman, který se navíc toužil s legendárním zpěvákem setkat. To už se vzhledem ke zdravotnímu stavu Mistra nepodařilo.

Včera se ale konal na Pražském hradě už poněkolikáté prezidentův charitativní ples a hlava státu na zesnulého Slavíka opět nezapomněla. „Několik zpěváků zazpívá i písně Karla Gotta. Bude to krásné uctění jeho památky,“ prohlásil ve Španělském sále.

Kdo Gottovy písně na plese interpretoval? Z hudebníků na plese vystoupili Václav Neckář, Helena Vondráčková, Daniel Hůlka, Bohuš Matuš či Marian Vojtko, všechno zpěváci, kteří se s ním osobně znali.

Jak už vás stars24.cz informoval, podobný záměr má i vdova Ivana Gottová. Údajně už si na prosinec zamluvila termín v pražské O2 aréně. Koncertní pocta manželovi by měla proběhnout podobně jako na Hradě, Gottových hitů se ujmou jeho kolegové.

Témata: Karel Gott Miloš Zeman