Brzobohatý tvrdě kritizuje Zemana. Notorický lhář, oportunistický pohádkář...!

Ondřej Brzobohatý

Autor: Dita Svobodová, stars24.cz

15. ledna 2018 9:09

Zpěvák, herec a skladatel Ondřej Brzobohatý se netají tím, že je s výsledky prvního kola prezidentské volby spokojený – a to i přesto, že v prvním kole podpořil svého kolegu z branže Michala Horáčka. Na sociálních sítích vysvětluje, komu a proč dá svůj hlas.

„Jsem nadšený z výsledků prvního kola volby prezidenta! Ačkoliv jsem doufal v lepší čísla i pro mého favorita Michala Horáčka, je to stále důkaz toho, že drtivá většina lidí nejen u nás, ale i Čechů žijících v zahraničí, touží po změně a směřování naší země vstříc slušnosti, lidskosti a morálním hodnotám. Součet hlasů především oněch čtyř kandidátů, Horáčka, Hilšera, Fischera a v první řadě Drahoše je obrovská síla, která se momentálně jeví jako pevně soudržná a semknutá v jeden silný hlas, což dává velkou naději tomu, že druhé kolo bude s jistou dávkou dramatu svědectvím vítězství dobra nad zlem. Pravdy nad lží. Možná to zní pateticky, ale podle mě je momentálně patos na místě,“ uvedl hudebník na sociálních sítích.Brzobohatý už dříve uzvedl, že se k postavě stávajícího producenta Miloše Zemana vyjadřovat nebude, protože má úctu ke stáří, nemůže si pomoct a připomněl pár jasných faktů, které podle něj nelze v kulisách děje dalších dnů opomenout. „Miloš Zeman je nejen v mých očích notorický lhář a oportunistický pohádkář, který se nezdráhá snížit se k těm nejzákeřnějším útokům a vykonstruovaným podvodným kampaním, aby zdiskreditoval své soupeře. Nezapomínejme na kampaň minulou, ve které se neštítil vůči Karlu Schwarzenbergovi použít ničeho,“ zdůraznil umělec.

To je prý ale jen začátek. „V roce 1995 si získal pozornost médií prohlášením, že má dokumenty o chystaném převratu v zemi. Lhal, neměl nic! V roce 98 potom zase vyšlo najevo, že jel do Bamberku na utajenou schůzku s českými podnikateli nevalné pověsti, kterým za příspěvky do kasy ČSSD nabídl ministerská křesla. Aby skandální kauzu smetl pod stůl, vystoupil s obviněním, že ministr vnitra za ODS Jan Ruml, americká ambasáda a poradci Václava Havla chystají policejní převrat. Další lež, kterou si zajistil výhru v parlamentních volbách,“ zlobí se Brzobohatý.

Když byl později ve funkci premiéra, pokusil se podle jeho slov zakrýt bídné výsledky své vlády tím, nařkl ministra Josefa Zieleniece, že si za státní peníze kupuje přízeň zkorumpovaných novinářů. „Opět to byla lež a když vyšla potom pravda najevo, Zeman řekl, že to není jeho chyba, že o tom slyšel od svých podřízených. Stejně tak později bez podložených důkazů lživě obvinil novináře Ivana Brezinu, že ho za jeho články platí ČEZ. Ten jeho pomluvu hnal tehdy až před Ústavní soud, který dal Brezinovi za pravdu,“ zmiňuje jednu ze známých kauz zpěvák.

„Ten seznam Zemanových lží je odporně dlouhý a já si nechci špinit další řádky jeho vyjmenováváním, nicméně je naprosto evidentní, že Zeman systematicky používá lež jako nástroj mocenského a politického boje. Poslední příklad starý ani ne den, je prohlášení o tom, že ho vedle Andreje Babiše podpořil i Karel Gott. Moc dobře věděl, že lidé v Čechách si Karla Gotta váží a jeho přízeň by mu v druhém kole přinesla několik dalších procent navíc od mistrových fanoušků a fanynek. Ale opět to není pravda. Je to lež! Karel Gott ho nepodpořil. A sám Gott se proti tomuto výroku do médií ohradil,“ zdůraznil Brzobohatý.

A proto prý Zemana v čele státu už nechce. „Já nechci prezidenta, který ustavičně lže a uráží! Který se uzavřel ve své bublině a obklopil se přikyvovači, yesmany a vlezdoprdelisty. Prezidenta, který se chová jako zbabělec, když se lomí v pase před východními mocnostmi a panáčkuje na jejich povel. Nechci prezidenta, který na každém svém vystoupení vypadá, že bude jeho poslední. Chci jeho pravý opak. Nechci lež, chci pravdu!“ volá do světa hudebník.„Ten seznam Zemanových lží je odporně dlouhý a já si nechci špinit další řádky jeho vyjmenováváním, nicméně je naprosto evidentní, že Zeman systematicky používá lež jako nástroj mocenského a politického boje. Poslední příklad starý ani ne den, je prohlášení o tom, že ho vedle Andreje Babiše podpořil i Karel Gott. Moc dobře věděl, že lidé v Čechách si Karla Gotta váží a jeho přízeň by mu v druhém kole přinesla několik dalších procent navíc od mistrových fanoušků a fanynek. Ale opět to není pravda. Je to lež! Karel Gott ho nepodpořil. A sám Gott se proti tomuto výroku do médií ohradil,“ zdůraznil Brzobohatý.

A proto prý Zemana v čele státu už nechce. „Já nechci prezidenta, který ustavičně lže a uráží! Který se uzavřel ve své bublině a obklopil se přikyvovači, yesmany a vlezdoprdelisty. Prezidenta, který se chová jako zbabělec, když se lomí v pase před východními mocnostmi a panáčkuje na jejich povel. Nechci prezidenta, který na každém svém vystoupení vypadá, že bude jeho poslední. Chci jeho pravý opak. Nechci lež, chci pravdu!“ volá do světa hudebník.

Jako hlavu země by si podle svých slov přál pravdivého a opravdového člověka, který vrátí prezidentskému úřadu tu už dlouhá léta ztracenou noblesu. „Ač na mě pan profesor Jiří Drahoš nepůsobil zprvu tak rozhodně a sebevědomě, jsem si jist, že teď přijde ten pravý čas, kdy dokáže, že nic z toho nepostrádá a v měření sil s Milošem Zemanem bude mít jednu obrovskou výhodu a tou je důstojnost!“ píše Brzobohatý.

Na závěr proto poslal někdejšímu šéfovi Akademie věd ČR vzkaz. „Pane Jiří Drahoši, v druhém kole máte hlas můj i mojí ženy Taťány! A pevně oba věříme a doufáme, že se stanete naším prezidentem a prezidentem všech lidí v téhle zemi, kteří už velmi hlasitě volají po změně. Cítíme, že tak jako nám všem, je i vám PRAVDA navýsost drahá. Ostatně, determinuje to i Vaše příjmen. Ať žije lepší Česko bez lži a nenávisti...“ dodal zpěvák .

Témata: Ondřej Brzobohatý