Petra Kvitová: Radost z trestu pro útočníka jí kazí jedna věc!

Petra Kvitová 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. ledna 2020 18:43

Petra Kvitová si může částečně oddechnout. Do Austrálie za ní dnes doputovala zpráva o potrestání muže, který je před třemi lety přepadl. Radost jí může kazit snad jen jediná věc.

Olomoucký vrchní soud dnes zvýšil trest čtyřiatřicetiletému Radimu Žondrovi souzenému pro přepadení tenistky Petry Kvitové v jejím prostějovském bytě z osmi na 11 let, protože překvalifikoval jeho čin na loupež. Žondra vinu opět popřel a žádal vrácení případu krajskému soudu.

Drama se odehrálo v prosinci 2016. Muž se do bytu tenistky, která tam byla sama, dostal pod záminkou, že jde na revizi kotle. Kvitová mu řekla, že kotel v bytě nemá, muž poté podle ní řekl, že jde i kvůli teplé vodě. Když mu v koupelně pustila teplou vodu, útočník už jí přiložil zezadu na krk nůž, který chytila oběma rukama. Z bytu nakonec odešel s 10 tisíci korunami.

Rozhodnutí tenistka přivítala, nyní je v Austrálii. O zvýšení trestu jí informoval mluvčí Karel Tejkal. „Pro ni ta záležitost skončila okamžikem jejího výslechu, pochopitelně je ale ráda, že soud i v odvolacím řízení potvrdil to, že ona určila pachatele a rozhodl o trestu,“ řekl dnes novinářům Tejkal.

Wimbledonská vítězka by se ale ráda zbavila i jiné vzpomínky na přepadení, kterou představuje místo, kde k činu došlo. Byt, ve kterém se napadení odehrálo, je podle dostupných informací za zhruba šest milionů na prodej. Radost z trestu pro útočníka jí kazí fakt, že se zatím nedaří najít kupce. 

Témata: Petra Kvitová