Karel Gott (†80): Těmito slovy mu přítel srazil hřebínek!

Karel Gott 7

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. ledna 2020 17:56 | Aktualizováno: 8. ledna 2020 19:02

Uvést Karla Gotta do rozpaků nebylo nikdy jednoduché. Rozhodit se ho svými slovy pokoušel třeba režisér Juraj Jakubisko. Mistrovi se před lety snažil něco namluvit. Co přesně a jak legendární zpěvák reagoval?

Karel Gott (†80) a Juraj Jakubisko byli vrstevníci a dobří přátelé. Jak vás stars24.cz informoval, slavnému slovenskému režisérovi se v den smrti legendárního zpěváka stala pozoruhodná věc s až mystickým podtextem. V souvislosti s Mistrem ale nechtěl mluvit jen pochmurně, a tak začal vyprávět ještě jiný příběh.

„Prozradím vám, jak jsem kdysi dostal Karla do rozpaků,“ slíbil slovenskému serveru cas.sk a začal vyprávět. „Je známé, že jako mladý chlapec chtěl být malířem, ale na výtvarnou školu ho nepřijali a stal se z něho zpěvák,“ popsal oblíbený filmař.

Jednoho dne si rozhodl z Gotta vystřelit. „Jednou jsem mu v žertu říkal: ‚Karle, ty máš takové štěstí, že já jsem se nedal na zpěv, ale na filmovou režii!‛ Protože u nás v Kojšově všichni zpívají a jsou fantastičtí zpěváci,“ zavzpomínal.

Mistr se ale tímto tvrzením nenechal rozhodit. „‚Kdybych se byl vykašlal na film a zpíval, tak by si měl velkého konkurenta!‛ Karel se zadíval a řekl to svoje pověstné: ‚Skutečně?‛“ vyzradil pointu Jakubisko.

Témata: Karel Gott Juraj Jakubisko