Poslední rozloučení s Táňou Fischerovou (†72): Truchlila Havlová nebo Kubišová!

Táňa Fischerová

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. ledna 2020 12:00

Česko se dnes loučí s herečkou a političkou Táňou Fischerovou, která zemřela ve věku 72 let o Vánocích. Na místo konání smutečního obřadu dorazila třeba Dagmar Havlová nebo Marta Kubišová. Co slavné osobnosti prozradily?

O Vánocích nás navždy po dlouhé a těžké nemoci opustila herečka a politička Táňa Fischerová (†72), dnes se s ní příbuzní a přátelé loučí. Jak vás stars24.cz informoval, poslední rozloučení probíhá ve velké obřadní síni strašnického krematoria.

Rozloučit se s kamarádkou či kolegyní dorazili např. bývalá první dáma Dagmar Havlová, režisérka Olga Sommerová nebo zpěvačka Marta Kubišová, ta dokonce navzdory tomu, že se necítí moc dobře. Několik známých osobností dokonce před začátkem smutečního obřadu na Fischerovou zavzpomínalo.

„Přicházím se vzpomínkami na Táňu Fischerovou jako na skvělou herečku a osobnost. Naposledy jsme se viděli v Činoherním klubu na představení S úsměvem idiota. Byla už pohublá, ale drželi jsme jí stále palce. Byla to pro mě nezapomenutelná osobnost,“ řekl dle webu blesk.cz profesor Jiří Drahoš, který stejně jako ona kandidoval na prezidenta.

Právě toto její politické angažmá se moc nelíbilo jednomu z jejích kolegů. „Jako kolegyně byla úžasná. Když ale kandidovala na prezidentku, moc se mi to nelíbilo,“ přiznal Vlastimil Harapes. „Naposledy jsem ji viděl a byla úplně průsvitná. Říkal jsem jí, že musí trochu jíst, a ona mi řekla, že má rakovinu,“ dodal.

Témata: Táňa Fischerová Dagmar Havlová Marta Kubišová