Proč končí Mandrage? Problémový zpěvák Víťa zaujal už v minulosti!

Skupina Mandrage ukončovala své 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. ledna 2020 8:50 | Aktualizováno: 8. ledna 2020 16:16

Populární kapela Mandrage oznámila před Vánocemi pauzu kvůli osobním problémům zpěváka Víta Starého. Frontman svým podivným chováním zaujal už v minulosti. Co bilo všechny příznivce i novináře do očí?

Kapela Mandrage fanoušky svým vánočním oznámením nepotěšila. Nadcházející turné bude přinejmenším na nějakou dobu posledním. Za nečekaným rozhodnutím stojí fakt, že si jeden ze členů prochází těžším obdobím,

„Náš zpěvák Víťa teď prochází těžším obdobím a bude potřebovat nějaký čas a pomoc, aby ho zvládl. Protože kapelní život zdravé životosprávě dvakrát neprospívá, rozhodli jsme se s koncem února pozastavit činnost kapely do té doby, než se dá Víťa zase do kupy a od března dál neplánujeme žádné další koncerty,“ vysvětlili příznivcům v prosinci.

Stav frontmana byl předmětem debat už delší dobu, některá média spekulují o nejrůznějších závislostech. Ostatně už před dvěma lety se v jednom z rozhovorů s kapelou řešilo, proč za ní Víťa nedává rozhovory, protože ve většině ostatních kapel zpěvák tuto roli zastává.

„Má hrozně rád muziku, ale nemá rád mediální svět. Je mu nepříjemný, proto na rozhovory většinou nechodí. Nám ostatním to nevadí, i když se nás spousta novinářů ptá, proč s námi při rozhovoru nebo nějaké jiné prezentaci není,“ řekl tehdy Právu kytarista Josef Bolan. Doufejme tedy, že si Víťa vzpomene na lásku k muzice a těžší období ve zdraví překoná.

Témata: skupina Mandrage