Karel Gott (†80) opět terčem vandalů! Co se stalo?

Hrob Karla Gotta 8

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. ledna 2020 8:25 | Aktualizováno: 8. ledna 2020 11:25

O vandalství už se mluvilo v souvislosti s hrobem Karla Gotta na hřbitově na Malvazinkách, tentokráte se terčem hulvátů stal zpěvákův povedený portrét. Jeho autor naštěstí slíbil, že se postará o nápravu.

Když prvního říjnového dne zemřel Karel Gott (†80), začaly se lidem v hlavách množit nápady na to, jak důstojně uctít jeho památku. Výjimkou nebyli ani výtvarní umělci, včetně těch moderně založených. Jedno nepovedené graffiti se objevilo ve zpěvákově rodné Plzni, podobné a zdařilejší dílo vzniklo také v Českých Budějovicích.

Tamní graffiti s portrétem Mistra vzniklo zhruba měsíc po jeho smrti. Na začátku roku 2020 ho však podle serveru ahaonline.cz neznámý vandal poničil. Místní lidé neskrývají rozčarování, jelikož se jim obraz moc líbil.

„Zrovna v neděli jsme šli kolem a koukali jsme, jaká je to nádhera. Tohle je na zabití,“ konstatoval jeden z nich. „Dcerky z něj byly unesené. Budou zklamané, až tohle uvidí, až půjdeme příště k babičce. Dotyčnému bych dala po hubě,“ rozčílila se další.

Autor portrétu vystupující pod pseudonymem Jack Reyes už ale budějovické obyvatele ubezpečil, že se graffiti na místě zase objeví v původní podobě, ačkoliv i on musel být pěkně naštvaný. „Slibuju, že co nevidět to dojdu předělat, aby to tam bylo zpět. Do týdne je tam znova!“ vzkázal na sociální síti.

Témata: Karel Gott