Táňa Fischerová (†72): Ze slov na parte běhá mráz po zádech!

Táňa Fischerová

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. ledna 2020 16:18

Česko se zítra naposledy rozloučí s herečkou a političkou Táňou Fischerovou, která naposledy vydechla o Vánocích. Součástí smutečního oznámení jsou její vlastní slova, z nichž běhá mráz po zádech. Co stojí na parte?

O Vánocích všechny zasáhla smutná zpráva o úmrtí herečky Táni Fischerové (†72). Herečka a politička zemřela 25. prosince po velmi dlouhé a těžké nemoci v hospicu v Černošicích. Tento týden dostanou nejbližší příležitost se s ní naposledy rozloučit.

Jak už vás stars24.cz informoval, poslední rozloučení je naplánováno od zítřejších 11 hodin ve velké obřadní síni strašnického krematoria v Praze. V předvečer smutečního obřadu zveřejnila Herecká asociace parte, které kromě výše zmíněných informací obsahuje knižní úryvek, ze kterého běhá mráz po zádech.

Jde o úryvek z knihy povídek Lydiiny dveře, jehož autorkou je sama Fischerová. „Dveře, maličko pootevřené někam do prostoru. Zkus strčit do těch dveří. Za nimi je tajemství. Je za nimi naděje? Odmítnutí? Světlo? Tma? Nikdo neví. Ale už jsou malounko otevřené – už je tu možnost. Vyzývají tě: jdi…,“ je napsáno na smutečním oznámení.

Fischerová vystudovala herectví, mimo jiné byla členkou souboru Činoherního klubu. Dost ovšem tíhla také k charitě a politice. Čtyři roky seděla v Poslanecké sněmovně, v první přímé volbě prezidenta kandidovala na hlavu státu.

Témata: Táňa Fischerová