Lucie Šafářová narovinu: Láme mi to srdce!

Lucie Šafářová 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. ledna 2020 13:10

Lucie Šafářová má momentálně spoustu důvodů k radosti, protože se koncem minulého roku stala poprvé maminkou. Přesto je teď na světě jedna věc, která jí dělá starosti - doslova jí láme srdce.

Ještě loni touhle dobou absolvovala Lucie Šafářová u protinožců tradiční začátek tenisové sezóny. Letos už má sice jiné starosti, přesto jí není lhostejné, co se v Austrálii momentálně děje. Tentokrát přitom nejde o tenis, ale o požáry, které kontinent trápí už několik týdnů.

Novopečená maminka na sociální síti přiznala, že jí není příjemné sledovat, co se děje. „Láme mi to srdce, když vidím, co se děje v Austrálii. V myšlenkách jsem se všemi, kdo jsou požáry postiženi. Tak krásná země, ani si neumím představit, kolik škody to působí a kolik zvířat umírá,“ napsala na instagramu.

Bývalá tenistka poté požádala sledující o dobrý skutek. „Není to pouze jejich problém, ale i náš! Pojďme pomoci!“ vzkázala Šafářová a připojila i odkaz na charitu. Už dříve slíbila peníze i její bývalá spoluhráčka Petra Kvitová.

Lucie oproti ní alespoň není v centru dění. Její svět se momentálně točí kolem malé dcerky Leontýnky, která se jí a hokejistovi Tomáši Plekancovi narodila těsně před Vánocemi.

Témata: Lucie Šafářová Austrálie