Karel Gott (†80): V den, kdy umřel, se stala tato divná věc!

Karel Gott 11

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. ledna 2020 9:24 | Aktualizováno: 9. ledna 2020 11:03

Mezi přátele Karla Gotta patřil i známý slovenský režisér Juraj Jakubisko, který se rozhodl svěřit s tím, co se mu stalo v den, kdy nás legendární zpěvák navždy opustil. Běhá z toho mráz po zádech!

Slavný filmový režisér Juraj Jakubisko se s Karlem Gottem (†80) dlouhé roky dobře znal z uměleckých kruhů. „Byli jsme s Karlem vrstevníci i přátelé. Zažili jsme spolu neuvěřitelná 60. léta. A nejen s Karlem, byla to celá plejáda umělců mojí generace,“ zavzpomínal pro server cas.sk.

O smrti se spolu prý nikdy nebavili. „Žil tak jako já, myslel si, že bude žít sto let. Budu upřímný, když se říkalo, že se vyléčí z rakoviny, trošku jsem znejistěl. S mnoha mými kamarády jsem zažil chvíli, že jsme oslavovali, že se vyléčili. Cítili se fantasticky a potom z ničeho nic přišlo. Choroba se jim zákeřně vrátila,“ vysvětlil Jakubisko.

Slovenský filmař měl správné tušení, Gotta nemoc znovu doběhla, což legendární zpěvák přiznal v září minulého roku. V den, kdy jí podlehl, se přihodilo něco nečekaného. „Je to podivné, ale 1. října večer, kdy Karel zemřel, jsem si maloval a stala se mi zvláštní věc,“ konstatuje.

„Kreslil jsem si mechanismus lidského bytí v podobě ženské tváře. Večer jsem diář odložil a druhý den jsem se dozvěděl, že Karel zemřel. Zjistil jsem, že ta žena, co jsem maloval, je mu podobná. Tak jsem ten portrét dokreslil, dopsal Karlovo jméno a datum, kdy odešel. Bylo to všechno velmi mystické,“ svěřil se.

Témata: Karel Gott Juraj Jakubisko