Daniel Landa: ZKLAME tisíce fanoušků!

Daniel Landa 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

6. ledna 2020 12:48

Daniela Landa je nejen úspěšný zpěvák, ale i muzikálový tvůrce. Jeho Krysař patří mezi nejpopulárnější a nejhranější muzikály v Česku. A proslýchá se, že bude druhý díl...

Krysař má za sebou hezká čísla. Prodalo se 150 000 nosičů a má za sebou 150 repríz. Muzikál Češi zkrátka milují a není divu, je opravdu povedený a chytlavý.

"Ten příběh je mýtus, který se neustále opakuje, co je lidstvo lidstvem. Když jsem Krysaře psal, věděl jsem, že půjde o nadčasové téma. Jeho pointa je takovým natlakovaným kotlem, který potřebuje jenom impulz," řekl Landa podle Sedmičky.

"Myslím, že jsme k němu v současnosti velmi blízko, protože tlaku už začíná být dost, a to ve společnosti kvůli politice, v ekonomické i sociální oblasti. Cítíme to všichni a Krysař tohle reflektuje a varuje před tím," dodal.

Muzikál je na scéně od roku 1996 a za tu dobu jej viděly desetitisíce lidí. A mnoho z nich by si jistě přálo pokračování. Landa má ale pro tyto fanoušky zdrcující zprávu. Nic nebude!

Druhý díl Krysaře se nechystá, protože téma Landa považuje za vyčerpané. A nového muzikálu se od něj dočkáme? "No možná, uvidíme. V hlavě tedy toho je dost, ale člověk míní a pánbůh mění, takže nechme to času, ten ukáže," uvedl Landa, který má kromě veleúspěšného Krysaře na kontě i populární muzikál Tajemství.

Témata: Daniel Landa