Tomáš Řepka je VENKU Z VĚZENÍ!

Tomáš Řepka 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

6. ledna 2020 10:57 | Aktualizováno: 6. ledna 2020 19:34

Bývalý fotbalista Tomáš Řepka byl dnes propuštěn z vězení. Krajský soud v Plzni vyhověl jeho stížnosti proti rozhodnutí okresního soudu, který mu zamítl žádost o podmíněném propuštění z výkonu trestu.

Deníku Právo rozhodnutí potvrdila mluvčí Krajského soudu v Plzni Lucie Jíchová. Podle ní byla odsouzenému stanoven tříletá zkušební doba a dohled probačního úředníka. Důvody rozhodnutí odvolacího soudu nejsou známy.

Šestačtyřicetiletého Řepku na jaře poslaly soudy na dva a půl roku do vězení za zpronevěru luxusního vozu, za internetové útoky na jeho druhou exmanželku a za maření úředního rozhodnutí. Řepka nastoupil do vězení 27. května v Praze - Ruzyni, v červnu ho vězeňská služba převezla do borské věznice v Plzni. 

K Řepkově listopadové žádosti o propuštění se připojila i věznice, kde si za chování vysloužil jednu kázeňskou odměnu, naopak nedostal žádný kázeňský trest. Slušné a řádné chování ve věznici ale soud považuje za normální, uvedl tehdy soudce. 

Řepka soudu řekl, že ho mrzí, čeho se dopustil a že svých činů lituje. "Chtěl bych, abyste mi dali šanci, abych mohl dokázat, že to bylo jediné zaváhání v mém životě," řekl.

Po propuštění z vězení má prý zajištěnou práci trenéra u fotbalového klubu v Hostivaři, spolupracuje také s přerovskou neziskovou organizací. Má byt v Praze, platí výživné na svého sedmiletého syna, peníze prý dává i starším dospělým dětem, v rámci možností splácí své závazky.

Témata: Tomáš Řepka