Karel Gott (†80): Češi propásli velkou koncertní poctu!

Karel Gott 10

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

6. ledna 2020 8:50

Fanoušci Karla Gotta se dočkali, ale převážně šlo o ty německé. U našich sousedů uctili památku zesnulého zpěváka několika písničkami, které slyšely desítky tisíc návštěvníků hokejového utkání. Kdo Mistrovi vystrojil velkou koncertní poctu?

Pořádání vzpomínkových koncertních poct pro Karla Gotta (†80) je zatím vstupem na tenký led, protože vdova Ivana Gottová si nic takového nepřeje. Zdá se ale, že Němci si s tím zase tak velkou hlavu nedělají.

V rámci venkovního hokejového zápasu na fotbalovém stadionu Dynama Drážďany, kde se o víkendu utkala i pražská Sparta s Litvínovem, bylo součástí doprovodného programu i vystoupení německého dua Stereoact. Jeho členové Rico Einenkel a Sebastian Seidel pojali poctu Gottovi originálně.

Hudebníci si vybrali z Mistrova repertoáru několik hitů, které zremixovali a převedli do nové instrumentální podoby. Převážně němečtí fanoušci tak mohli zavzpomínat na zesnulého zpěváka, kterému přezdívali „Zlatý hlas z Prahy“.

„Karel Gott je fenomén. Jako dítě jsem jeho písničky poslouchal s rodiči na gramofonu. Pro sobotní show jsme si vypůjčili části z jeho písniček Babička a Zvonky štěstí a katapultovaly jsme je do nové éry. Třeba se z našeho počinu stane hit,“ svěřil se deníku Bild Einenkel.

Témata: Karel Gott