Karel Gott a jeho pěvecké HVĚZDY? Jarmila Gerlová řekla, JAK PŘIŠLA NA MIZINU!

Karel Gott 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. ledna 2020 17:00

Jitka Zelenková, Jarmila Gerlová a Vlasta Kahovcová vystupovaly roky jako trio doprovázející Karla Gotta. Jak se ale ukázalo, kamarádky se z nich nestaly. Naopak.

"Měli jsme obrovské úspěchy u nás, v Německu, ale i v Rusku a Polsku," vyprávěla Gerlová deníku Aha o úspěchu, kterého se jí dostalo od roku 1975 po boku Karla Gotta.

"A jako trio dokonce takové, že jsme my tři holky dostaly od Pragokoncertu nabídku na vlastní program. Bez Karla. A to teda byl úspěch," dodala.

Pak ale vše skončilo. Proč? Podle Gerlové za vším stála jedna jediná osoba.

"Způsobila to Jitka Zelenková, její touha po sólové dráze. Byla přesvědčena, že je z nás nejlepší, a byla to solitérka. Začaly jsme jí vadit," uvedla.

"Vždycky chtěla všechny svoje konkurenty zlikvidovat, to má ve své povaze. Přitom my jsme ji měly s Vlastou vždycky rády, když zpívala sólo, dělaly křoví, tedy sbory," dodala Gerlová.

Trio tak skončilo a od Gotta odešlo. "Karel se staral o sebe a o tomhle vůbec nerozhodoval, neměl na to čas ani hlavu, tomu byla změna už předložena," uvedla.

Dodala, že zůstala sama s pěti tisíci a pětiletým dítětem a dostala se na mizinu. V zahraničí proto dělala různé práce, i uklízečku.

Témata: Karel Gott