Jiří Kajínek: Bude příštím prezidentem Česka?

Jiří Kajínek při rozhovoru pro stars24.cz 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. ledna 2020 12:33

Omilostněný vězeň Jiří Kajínek nepostrádá smysl pro humor. Sám ostatně před nějakou dobou vtipkoval, že by při příštích volbách kandidoval na prezidenta. A nutno dodat, že by možná měl velké šance.

O Kajínkově možné kandidatuře se spekulovalo už před poslední volbou, dokonce by zřejmě sehnal i potřebných 50 tisíc podpisů. Sám do toho ale jít nechtěl, musel by se totiž postavit Miloši Zemanovi, což odmítnul.

Není divu, Zeman ho pustil po dlouhých desetiletích na svobodu. Kajínek si tak nemusel odpykat zbytek doživotního trestu, ke kterému přišel za dodnes ne zcela vyjasněných okolností.

Sám Kajínek o sobě vždy tvrdil, že nemá ambice jít do politiky. Už dříve ale prozradil, že kvůli pobavení by do prezidentské volby klidně šel.

Dodal také, že vězení je dobrou průpravou pro prezidentský úřad a že v historii Československa a České republiky sedělo několik bývalých prezidentů.

Uspěl by ve volbách? Minimálně by se mu povedlo do nich dostat. Potřebných 50 tisíc podpisů by totiž s největší pravděpodobností sehnal. Otázkou zůstává, jaký by představil program. 

Zaujmout by mohl jako člověk z lidu, tedy někdo s minimálními politickými zkušenostmi. Hodně by ale záleželo na tom, jací kandidáti by se proti němu postavili. Rozhodně by ale bylo zajímavé vidět, kde by se mu podařilo umístit!

Témata: Jiří Kajínek