Jak žít jako Dan Nekonečný? Zpěvák Čechům zanechal před smrtí návod!

Daniel Nekonečný

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. ledna 2020 9:46

Legendární zpěvák a šoumen Daniel Nekonečný si uměl užívat života a dával to okázale najevo. V rozhovorech pro média ale dával často návod i obyčejným smrtelníkům. Některá jeho životní moudra se pak zapsala do dějin.

Vřelá a extrovertní povaha udělala z Daniela Nekonečného oblíbeného respondenta českých médií, vždyť v řadě rozhovorů řekl spousty originálních věcí, které nemohl říct nikdo jiný. Zatímco čtenáři to často brali jako strašnou srandu, Dan to mnohokrát myslel smrtelně vážně. Pojďme si společně připomenout některá jeho životní moudra.

„Každý si říká, že je podezřelé, že se neustále usmíváš. Buď jsi blázen, nebo bereš drogy. Nikoho ale nenapadne, že jsme zrozeni k tomu, abychom život prožívali s chutí a ne jenom přežívali. Jsme předurčeni, abychom si tu lásku užívali,“ zní jedno z nich. Právě o lásce a o ženách mluvil Nekonečný dost často.

„Je jedno, jestli je žena blondýnka, brunetka, černoška, Češka anebo Moravanka, štíhlá či kyprá. Každá žena je ideální velvyslankyní bohyně krásy Afrodity, která se zrodila z mořské pěny na Kypru. Tudíž může být i kyprá a přitom nádherná!“ vzkazoval kdysi všem zástupkyním opačného pohlaví.

„Největší doping, který ještě nezakázal olympijský výbor, je překrásná žena, kterou když chlap uvidí, tak i kdyby byl těsně před krchovem, tak okamžitě povstane, plný síly, a je schopen lámat skály, vysušit jezera, oživit mrtvá moře, no prostě udělat cokoli, aby uspokojil ženu all inclusive, a zahrnul ji rozkošemi a nekonečnou pohodou,“ řekl při jiné příležitosti.

Jindy se rozpovídal o svých údajných předcích. „Můj prapradědeček byl Alexandr Veliký a můj strejda Julius Caesar. Mám v genech, že musím dobýt celý svět proto, abychom si ho společně zpříjemnili. Znepříjemnit si ho jde rychle, ale osvěžit si ho a udělat příjemnější, to je nádhera,“ nechal se slyšet.

Mnohokrát se asi lidé podivovali nad tím, co má vlastně na mysli. „Tak jako bůh Zeus se snášel ke svým milenkám v podobě zlatého deště, tak i já se snáším k vám, miláčkové, do vašich obýváčků a ložnic v podobě zlatého krokodýlího deště,“ pronesl v někdejším populárním pořadu Peříčko. „Rozšiřovat obzory v oblasti životních rozkoší je mé poslání a radost!“

Daniel Nekonečný zemřel před rokem v březnu ve věku 52 let ve svém domě v pražských Řeporyjích.

Témata: Daniel Nekonečný