Karel Gott (†80): Kvůli hrobu ZNIČENÝ HŘBITOV? Správci museli zasáhnout!

Hrob Karla Gotta 24

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

3. ledna 2020 15:20

Hrob zesnulého zpěváka Karla Gotta je v obležení. I několik týdnů po smrti Mistra přibývají hromady svíček a dárků. Ty ale navzdory dobré vůli lidí ničí okolní hřbitov!

U Gottova hrobu se od jeho vztyčení vystřídaly davy lidí. Řada z nich se u hrobu zastavila, když přišla na hřbitov vzpomenout na své blízké, kteří tam jsou uloženi. Jiní se přicházejí Mistrovi poklonit cíleně.

Často přicházely rodiny, mnoho lidí si místo zpěvákova posledního odpočinku fotilo. Proudili sem lidé nejen z Česka, ale i ze zahraničí. Mnoho z nich přijelo jen kvůli tomu.

Gottův hrob tak fanoušci zaplnili nejen svíčkami a květinami. Položili k němu také spoustu figurek andělů. Andělé zdobili i vánoční stromek na místě s modrou koulí s nápisem Karel.

To vše po nějaké době zmizelo, když bylo celé prostranství před hrobem vyklizeno. Zmizely svíčky i květiny a celé místo prý vypadalo poněkud prázdné. Do doby, než jej lidé opět začali plnit svíčkami.

"Hodně lidí přišlo na Štědrý den a 1. ledna také. Proti dřívějšku, než tu byl uložen Karel Gott, se to množství lidí nedá srovnat," řekl televizi Nova doplnil vrátný hřbitova.

Jak ale televize dodává, nebývalý zájem o hřbitov má i svou stinnou stránku. Vosk svíček i obaly totiž ničí okolí. A správa hřbitova proto apeluje na návštěvníky, aby uctili Gottovu památku s rozumem.

problém je také množství svíček, které se u hrobu nacházejí. Kvůli nim totiž roste i riziko vzniku požáru a i riziko poničení jak Mistrova hrobu, tak i okolí.

Například o víkendu se má do Česka přihnat silný vítr, který může vzhledem k objemnému množství vzpomínkových předmětů napáchat u hrobu pořádnou paseku.

Témata: Karel Gott