Karel Gott (†80): Michal David mu na Silvestra vystrojil poctu!

Karel Gott 9

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

3. ledna 2020 9:24

Konce roku 2019 se sice Karel Gott nedožil, Silvestr se bez něj ale neobešel. Kolega Michal David mu vystrojil poctu až na Kanárských ostrovech, kde trávil Vánoce a Nový rok. Jak připomenutí památky Mistra pojal?

Karla Gotta (†80) a Michala Davida pojilo stejné datum narození a především láska k hudbě, kterou promítli i do společných projektů – slavný hitmaker napsal pro Mistra např. sváteční skladbu Zázrak vánoční. Na Silvestra ale dostal přednost jiný hit z repertoáru legendárního zpěváka.

David trávil závěr roku na Kanárských ostrovech a v Tenerife se spolu s dalšími krajany rozhodl, že si Slavíka připomenou diskotékou. O půlnoci zněla stále dokola píseň Zůstanu svůj. „Vím, že měl tuhle písničku Karel hodně rád a přímo se zamiloval do jejího textu. A slovům toho textu dostál. Až do samého konce zůstal svůj,“ svěřil se hudebník serveru ahaonline.cz.

Hitmaker trávil na španělském území už druhé Vánoce, tentokrát ho přijela navštívit i dcera Klára s vnukem. Na Nový rok ale odjeli na hory, a tak zůstal David s manželkou sám. I když ne tak docela…

„Byli jsme u kamarádů, kam přišli další krajané, a věnovali jsme tu noc Karlovi, který nám všem moc chybí. Věděl jsem, že je to vážné, doufal ale, že se toho roku 2020 ještě dočká. Nedočkal, my jsme ho s ním ale stejně přivítali,“ vysvětlil.

Témata: Karel Gott Michal David