Karel Gott (†80): Inspirativní novoroční vzkaz!

Karel Gott 12

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

2. ledna 2020 13:13

Letos už se fanoušci Karla Gotta novoročního vzkazu od oblíbeného zpěváka pochopitelně nedočkali, v minulosti ale Mistr dokázal v tomhle směru překvapit. Vzpomene si ještě někdo na Nový rok 2015?

Příchodu nového roku 2020 se Karel Gott (†80) nedožil. Opustil nás na den přesně tři měsíce předtím, konkrétně 1. října. Legendární zpěvák přitom k silvestrovským a novoročním oslavám neodmyslitelně patřil jako součást televizních Silvestrů. Možná si ještě někdo pamatuje, jak překvapil na Nový rok před pěti lety.

Miloš Zeman preferuje od svého nástupu do funkce prezidenta v roce 2013 vánoční poselství místo novoročního projevu. Možná i proto se televize Prima rozhodla 1. ledna 2015 hned po půlnoci zařadit do programu Gottovo novoroční poselství. Ohledně jeho obsahu nechtěla dopředu nic prozradit.

Mistr tehdy zase jednou všechny překvapil. Poselství mělo formu klipu a Slavík se v něm snažil lidem předávat pozitivní energii. Bylo zkrátka vidět, že mu nedělá žádný problém si ze sebe vystřelit.

Jeden čas „hrozilo“, že bude Gott muset doopravdy přednášet projevy jako hlava státu. V roce 2003 se na něj totiž se svou iniciativou Karel Gott For President obrátili kolegové z hudební branže Petr Pečený či Lou Fanánek Hagen. I v tomto případě šlo ale nakonec spíš o recesi.

Témata: Karel Gott