Ivana Gottová zavelela: ZÁSADNÍ ZMĚNA u hrobu Karla Gotta!

Hrob Karla Gotta 24

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

1. ledna 2020 14:15 | Aktualizováno: 3. ledna 2020 15:18

Hrob zesnulého zpěváka Karla Gotta prošel obměnou. Zmizela záplava svíček a květin, které sem přinesli fanoušci z celé Evropy.

U Gottova hrobu se od jeho vztyčení vystřídaly davy lidí. Řada se u hrobu zastavila, když přišla na hřbitov vzpomenout na své blízké, kteří tam jsou uloženi.

Často přicházely rodiny, mnoho lidí si místo zpěvákova posledního odpočinku fotilo. Proudili sem lidé nejen z Česka, ale i ze zahraničí. Mnoho z nich přijelo jen kvůli tomu.

Gottův hrob fanoušci zaplnili nejen svíčkami a květinami. Položili k němu také spoustu figurek andělů. Andělé zdobili i vánoční stromek na místě s modrou koulí s nápisem Karel.

To vše nyní zmizelo. Celé prostranství před hrobem bylo podle Blesku vyklizeno. Zmizely svíčky i květiny a celé místo prý vypadalo poněkud prázdné. Do doby, než jej lidé opět začali plnit svíčkami.

"Hrobové zařízení pana Karla Gotta kontroluje hřbitovní správa každý den a pokud dojde k naplnění svíčkami a květinami, po dohodě s rodinou zařízení vždy poklidíme," řekl Blesku Karel Kobliha, ředitel Správy pražských hřbitovů.

Podle serveru je patrné, že vyklízení se řídí rozhodnutím rodiny, tedy zejména vdovy Ivany. Pravděpodobně tedy ona zavelela k tomu, aby byl hrob vyklizen.

Karel Gott zemřel 1. října před půlnocí ve své vile na pražské Bertramce. Léčil se s akutní leukemií. Legendě české populární hudby, která ovlivnila několik generací posluchačů, bylo 80 let. Fanoušci se mohli s oblíbeným zpěvákem rozloučit v pátek 11. října v paláci Žofín, kam přišlo zhruba 49.000 lidí.

O den později se konala zádušní mše ve svatovítské katedrále, kam se přišli s Gottem rozloučit příbuzní, přátelé, spolupracovníci, politici, zpěváci, herci, sportovci a další pozvaní hosté. Tento den byl zároveň dnem státního smutku. Zpěvákovy ostatky pozůstalí nechali převézt do motolského krematoria ke zpopelnění.

Témata: Karel Gott Ivana Gottová