Ivana Gottová nemá klid: Vandalové u hrobu Mistra?!

Hrob Karla Gotta 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

31. prosince 2019 12:40 | Aktualizováno: 2. ledna 2020 10:06

Zájem o návštěvu hrobu Karla Gotta na pražských Malvazinkách je nadále enormní, což si ale na místě vybírá svou daň. Správa hřbitovu mluví dokonce o vandalismu. Vdovu Ivanu Gottovou to bezpochyby netěší.

Ivana Gottová těsně před Vánocemi oznámila, že se podařilo dokončit hrob Karla Gotta (†80) na hřbitově na Malvazinkách. Nicméně se jí nijak neulevilo, jelikož s místem posledního odpočinku legendárního zpěváka je poměrně dost starostí. 

Na Štědrý den nejprve u hrobu hořelo, neutěšená situace tam ale panovala i po uplynulém víkendu. Lidé totiž dávají svíčky nejen na kamennou cestu, ale i do okolí hrobu, což se zdejším zaměstnancům moc nezamlouvá.

Správce hřbitova popsal serveru extra.cz, že bylo nutné provést úklid. Kvůli enormnímu zájmu totiž přestalo být v okolí hrobu dost místa pro svíčky a další předměty. Zvyšovalo se tak riziko požáru či zranění, jelikož na místě bylo také velké množství střepů z rozbitých svíček.

„Za dva dny to bude vypadat stejně. Lidé si neuvědomují, že množstvím svíček, které někdy vzplanou, poškodili trávník. Když to řeknu jinak, jde téměř o vandalismus,“ řekl správce zmíněnému webu svůj názor na věc. 

Témata: Karel Gott Ivana Gottová