Gott, Postránecký a další… V roce 2019 nás opustila řada celebrit!

Karel Gott 13

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

31. prosince 2019 12:01 | Aktualizováno: 31. prosince 2019 22:44

Rok 2019 byl bohužel plný úmrtí slavných osobností, všechny ostatní zastínil říjnový odchod legendárního zpěváka Karla Gotta (†80). Připomeňme si, kdo všechno nás během uplynulých 12 měsíců opustil.

Již v lednu zemřel ve věku 85 let po dlouhé těžké nemoci, obklopen rodinou, herec Luděk Munzar. V únoru ho do hereckého nebe následoval Jiří Pomeje, který v 54 letech podlehl zákeřné rakovině. Počátkem března zemřela v nedožitých 65 letech celosvětově uznávaná romská zpěvačka Věra Bílá, příčinou smrti byl infarkt.

Ten samý měsíc zaskočila Česko informace o smrti výstředního šoumena Daniela Nekonečného. Dvaapadesátiletého zpěváka rovněž zradilo srdce. V květnu zemřel po statečném souboji s rakovinou herec a vážený člen souboru Národního divadla Václav Postránecký.

V létě nás navždy opustil herec, kaskadér a olympionik Zdeněk Srstka, jehož zdravotní stav byl delší dobu špatný. Smrt si bohužel zasedla na členy Divadla Járy Cimrmana. V červenci tragicky zahynul Václav Kotek, otec slavného herce Vojty, v září pak odešel Jaroslav Weigel.

Nejsmutnější zpráva přišla 2. října, kdy bylo oznámeno úmrtí Karla Gotta, který naposledy vydechl už o den dříve. Následovaly velké manévry, Bertramka se ocitla v obležení, následovalo poslední rozloučení pro veřejnost na Žofíně a zádušní mše v pražské svatovítské katedrále.

Jen pár dní po Mistrovi zemřela herečka a signatářka Charty 77 Vlasta Chramostová. Dvě smutné zprávy přišly i o Vánocích. Nejprve nás opustila herečka Táňa Fischerová, poté následovala moderátorka a hlasatelka Stáňa Lekešová. 

Témata: Karel Gott Václav Postránecký Luděk Munzar Jiří Pomeje Věra Bílá Daniel Nekonečný Zdeněk Srstka Václav Kotek Jaroslav Weigel Vlasta Chramostová Táňa Fischerová Stanislava Lekešová