Celebrity v slzách! Táně Fischerové uspořádají dojemné rozloučení!

Fischerová, Táňa

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

30. prosince 2019 18:12

Přátelé a spolupracovníci zesnulé herečky Táni Fischerové připravují na polovinu ledna vzpomínkový večer. Setkání se uskuteční 15. ledna od 19:00 v Malostranské besedě.

Promítat se bude některý z filmů, v nichž hrála, zahraje její oblíbené houslové kvarteto a promítnut bude také film o samotné herečce a političce, která velkou část svého života zasvětila pomoci druhým.

Táňa Fischerová zemřela 25. prosince v 72 letech. Vedle herectví se řadu let věnovala také charitě a politické činnosti. Působila v nadacích a občanských sdruženích, byla poslankyní a v roce 2013 kandidovala jako nezávislá v prezidentských volbách. Poslední rozloučení s herečkou a občanskou aktivistkou se uskuteční 8. ledna od 11:00 ve velké obřadní síni strašnického krematoria v Praze.

Na filmovém plátně se Fischerová poprvé objevila pod režijním vedením Vladimíra Čecha v československém dramatu Kohout plaší smrt v roce 1961. Hrála také například ve filmech Hotel pro cizince (1966), Lev s bílou hřívou (1986) nebo Svědek umírajícího času (1989). Po roce 1989 se objevila například v seriálu Konec velkých prázdnin (1994).

Čtyři roky odehrála v Divadle Jiřího Wolkera, odkud odešla po narození syna Kryštofa. Musela se vyrovnat s jeho postižením a profesi přizpůsobit rodině. Stálé angažmá už nevzala. Hostovala v různých divadlech, pracovala s Evaldem Schormem a s Janem Kačerem.

V posledních letech se Fischerová věnovala charitativní činnosti, byla i vyhledávanou recitátorkou a moderátorkou nejen charitativních akcí. S Martou Kubišovou a Janem Kačerem moderovala televizní Adventní koncerty.

Témata: Táňa Fischerová