Ivana Gottová: Stojí za POSLEDNÍM ODKAZEM Karla Gotta?

Karel Gott s manželkou Ivanou 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

30. prosince 2019 13:21 | Aktualizováno: 31. prosince 2019 9:01

Karel Gott vždy věděl, jak své fanoušky zaujmout. Jeho písně měly podmanivé texty, chytlavé melodie, a šmrnc, díky kterému je dodnes řada Čechů miluje. Stejně přitažlivou písní se s veřejností také rozloučil. Stál za ní ale opravdu on?

Není tajemstvím, že Ivana Gottová měla na svého manžela nemalý vliv. Ačkoliv některé údajné výjevy z jejich života, které se mihly médii, působí až přehnaně, jedna věc přinejmenším nutí k zamyšlení.

Je jí vznik písně Srdce nehasnou, která se stala přes noc hitem, byť nikdo tehdy nevěděl, že se jí Gott vlastně loučí se svými fanoušky. Jak ale její autor Richard Krajčo prozradil, neobjednal si ji u něj Gott, ale Gottovi. Karel i Ivana.

Netajil se tím ani sám Mistr, když o písni mluvil, ani Krajčo. "Ivanka i Karel byli docela upřímní a vlastně mi řekli, že pokud se rozhodnu to napsat, tak že to musím napsat velmi rychle, aby to stihli s Charlottkou nazpívat," přiznal například pro Top Star.

Píseň si tak u frontmana kapely Kryštof objednali manželé spolu, což je poměrně nezvyklé. Více než 60 let totiž Gott fungoval víceméně samostatně, byť on sám se do textů ani hudby nehrnul.

Vděčí tak Česko především Ivaně za to, že píseň, která má k dnešnímu dni přes 30 milionů zhlédnutí, vznikla?

Témata: Karel Gott Ivana Gottová