Upřímný Jan Kraus o víře k Bohu: Takhle to má!

Herec Jan Kraus 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

29. prosince 2019 11:33

Jan Kraus má svůj názor i na témata, jako je náboženství. Vědom si toho, že jeho slova mohou být vnímána dost kontroverzně, oblíbený moderátor prozradil, jaký je jeho vztah s Bohem.

V posledních letech jsme si zvykli spíš na to, že Jan Kraus zpovídá ostatní, v prosinci ale on sám poskytl velice zajímavý rozhovor jednomu ze slovenských médií. Mluví v něm mimo jiné o svém úspěchu v podnikání, ale také o víře k Bohu.

Maminka slíbila, že podstoupí katolickou výchovu, tatínkovi to bylo jedno. „Byl bez vyznání, tak jako jeho rodiče, ti se identifikovali jako Češi už v roce 1918. Považoval to tedy za formalitu. Já udělal zkoušky z Bible a tím jsem skončil se všemi církvemi světa,“ řekl deníku SME.

„Náboženství mi nedělalo dobře, nepřitahovalo mě, bylo to nedůvěryhodné a nudné. Ještě se tam používala latina - co s tím? Nepotřebuji žádné kolektivní vyznání, s pánem Bohem mám soukromou linku,“ prozradil oblíbený moderátor. 

Nedůvěryhodní mu prý připadají především sami věřící. „Viděl jsem je zbožné v kostele, ale věděl jsem, jak se chovají venku. Děti mají výhodu, že jich lidé podceňují a nedávají si na ně pozor. Proto když dospělé chvíli pozorují, dozví se o nich všechno,“ dodal Kraus. 

Témata: Jan Kraus