Karel Gott (†80): Na Silvestra se stal terčem pronásledování!

Karel Gott 8

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

29. prosince 2019 8:30

K televizním Silvestrům neodmyslitelně patřil Karel Gott. Před lety Mistr kývl na nabídku natočit pro závěrečný den roku komedie, jejíž zápletka se nápadně podobala tomu, co se mu dělo v reálném životě. O co přesně šlo?

K Vánocům už přes 20 let neodmyslitelně patří komedie z dílny Jana Hřebejka Pelíšky, před šesti lety však populární režisér zkoušel štěstí i na Silvestra. Na pomoc si tehdy vybral dva dlouholeté kamarády Karla Gotta (†80) a Karla Šípa.

Povídková komedie Škoda lásky měla pozoruhodný záměr. Věrný přítel Zlatého slavíka Karel Šíp plánuje, jak dostat Karla Gotta z hledáčku nejvěrnější, a poněkud vlezlé fanynky. Kdo film viděl, ten dobře ví, že to bavič a zpěvák neměli jednoduché. 

Pravdou ovšem je, že zápletka filmu nebyla daleko od pravdy, příběh byl totiž inspirovaný skutečnými událostmi. Ve skutečnosti byla Gottova nejotravnější fanynka z Německa. Jmenovala se Hannelore Uhlová a dokonce se na pár sekund mihla i ve zmíněném snímku.

Zajímavostí je, že v této komedii si Mistr zahrál se svou dcerou Charlottou, což se mu poté poštěstilo ještě několikrát. 

Témata: Karel Gott