Táňa Fischerová (†72): Kde strávila poslední dny života?

Táňa Fischerová

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

28. prosince 2019 16:16

Tento týden nás po dlouhé a těžké nemoci opustila herečka a politička Táňa Fischerová. S odstupem několika dní od smutné zprávy se objevily informace o tom, kde a jak strávila poslední dny života.

Hned dvě smutné zprávy nás bohužel zastihly během vánočního týdne. První z nich se týkala úmrtí herečky a političky Taťany Fischerové, která zemřela ve středu odpoledne po dlouhé nemoci. Od té chvíle už se objevily podrobnosti o tom, jak strávila poslední dny života.

„Zemřela po velmi dlouhé a těžké nemoci 25. prosince 2019 odpoledne v hospicu v Černošicích. Táňo, nežila jsi nadarmo. Díky Tobě se nám v duši narodila nejen naděje, ale i další síla a motivace k prosazování všeho, na čem Ti záleželo. Děkujeme!,“ napsali její kolegové Lucie Rybová a Ivan Štampach.

O tom, že věci nabraly rychlý spád svědčí i další svědectví. Za jedním stojí moderátorka České televize Nora Fridrichová, která Fischerovou počátkem prosince zastihla v Peci pod Sněžkou. „Přijela jsem si pro podpis do knihy. Byla strašně hodná jako vždy. Měla doma i syna Kryštofa,“ uvedla na sociální síti. 

Ještě na jaře ji diváci mohli potkat také na jevišti Činoherního klubu, se kterým se rozloučila v květnu vystoupením s Janem Vodňanským. Právě tam působila šest sezón do roku 1973, než ji během normalizace vyhodili.

Témata: Táňa Fischerová Nora Fridrichová