Marek Eben: Vánoce slaví opravdu netradičně!

Marek Eben 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

28. prosince 2019 10:56 | Aktualizováno: 30. prosince 2019 21:47

Vánoce jsou svátky klidu a míru, Marka Ebena ale letos mohla zneklidnit premiéra pohádky Princezna a půl království, ve které se po letech vrátil před kameru. Jinak ale oblíbený moderátor tráví svátky opravdu netradičně.

Vánoce jsou sice obdobím dodržování nejrůznějších tradic, Marek Eben si však přímo 24. prosince dopřává poměrně netradiční zážitek. Jak totiž přiznal, část svátečního dne tráví s manželkou Markétou Fišerovou na čtyřech kolech. 

„Hlavně se je snažíme strávit v poklidu,“ řekl moderátor dle serveru idnes.cz v rozhovoru pro Týdeník Televize. „Jídlo moc neřešíme, většinou se postará někdo z příbuzenstva, kapra a salát udělá teta mé ženy a hrachovou polévku dělá zase moje švagrová. My vlastně na Štědrý večer žijeme z milodarů,“ vysvětlila tvář StarDance.

Jak u něj probíhá samotný Štedrý den? „Slavíme tak, že jsme s mojí maminkou a večer se sebereme se ženou a jedeme do našeho domečku u Karlových Varů, což je docela zajímavá jízda. Na Štědrý den o půlnoci skoro nikdo nejezdí a my jedeme tou pustou silnicí a i to má kus takového vánočního kouzla,“ prozradil Eben.

Letos si možná i našel chvilku na zhlédnutí pohádky, ve které se po letech vrátil před kameru. Jeho nejoblíbenější je Šíleně smutná princezna. „Myslím si, že je tam úžasná muzika, kterou napsal Honza Hammer, když mu bylo teprve asi sedmnáct let. A samozřejmě Václav Neckář s Helenou Vondráčkovou moc hezky ztvárnili hlavní role,“ konstatuje. 

Témata: Marek Eben