Pavel Trávníček o Popelce: Tohle si nikdo z nás neuměl představit!

Pavel Trávníček

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

28. prosince 2019 8:59

Bez Tří oříšků pro Popelku si dnes neumíme Vánoce představit, představitel prince Pavel Trávníček se ale dodnes diví tomu, že je legendární pohádka tak populární. Co o natáčení filmu prozradil?

K populární vánoční pohádce Tři oříšky pro Popelku neodmyslitelně patří Pavel Trávníček v roli prince. Jak už vás stars24.cz informoval, během natáčení musel leccos vytrpět. Dodnes toho ale rozhodně nelituje.

„Myslím, že princ ve Třech oříšcích byla první životní role, ty další ale ještě přijdou. Je ale pravda, že film mi otevřel cestu ke slávě. A já si myslím, že herec musí být slavný, v tom je jeho kupní síla. Jako má doktor před svým jménem titul, herec musí mít před svým jménem slávu,“ řekl na vlnách Českého rozhlasu.

S takovým úspěchem, jaký Tři oříšky dodnes mají, ale nepočítal. „Nikdo si nedovedl představit, že by film mohl mít takovou životnost. My jsme ale natáčeli s takovou chutí, že to na filmu musí být znát. Myslím si ale, že všichni z těch, co ještě žijí, tomu stále nemůžou uvěřit,“ řekl v pořadu Xaver a host.

Natáčení legendární pohádky bere jako zkušenost, ze které čerpá dosud. „Režisér Václav Vorlíček mě svěřil do náruče slavných herců. Chodil jsem, mlčel, pokukoval a sledoval, jak se to dělá,“ zavzpomínal Trávníček. 

Témata: Pavel Trávníček pohádka Tři oříšky pro popelku