Pavel Trávníček a Tři oříšky pro Popelku: Tohle musel vytrpět!

Pavel Trávníček

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. prosince 2019 21:17

Pavel Trávníček si rolí prince v dnes už legendární pohádce Tři oříšky pro Popelku navždy získal srdce českých divaček. Při natáčení oblíbeného vánočního filmu toho ale musel spoustu vytrpět.

Už přes čtyřicet let patří k českým Vánocům Tři oříšky pro Popelku, pohádka, kterou si nelze představit bez Libuše Šafránkové v roli Popelky a prince Pavla Trávníčka, jehož herecká kariéra tehdy vlastně začínala. Podle webu ČSFD.cz to tehdy provázelo hned několik zajímavostí.

Traduje se například, že roli dostal prý kvůli tomu, že se nápadně podobal Alainu Delonovi. Pravdou ovšem je, že se získáním životní role to neměl vůbec jednoduché.

V době natáčení filmu byl Trávníček teprve ve třetím ročníku herecké fakulty. Musel proto na konkurz, který navzdory velké konkurenci vyhrál. Jenže klidu se nedočkal ani na place. Třeba scéna, kde běží za Popelkou ze zámku, musel kvůli větru absolvovat asi padesátkrát.

Kvůli tehdejším kamerám, které bylo nutné zaostřovat ručně, se údajně musel ve scéně na plese kroutit při tanci v přesném půlkruhu, aby byl záběr ostrý. To se mu ale nedařilo, a tak ho prý přivázali lanem ke kameře, aby se otáčel přesně. Za roli v nejslavnější české pohádce to jistě stálo.

Témata: Pavel Trávníček pohádka Tři oříšky pro popelku