Gottův hrob berou lidé útokem: Takhle vypadaly Malvazinky na Štědrý den!

Hrob Karla Gotta 7

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. prosince 2019 12:25

K hrobu Karla Gotta na pražských Malvazinkách přicházely na Štědrý den už od rána desítky lidí. Fanoušci zpěváka, který zemřel 1. října v 80 letech, na něj na místě v tichosti vzpomínali, k hrobu dávali hořící svíčky a mnozí z nich místo fotili.

U hrobu Karla Gotta (†80) na Štědrý den dopoledne neustále postávaly skupiny lidí. Za čtvrt hodiny se jich tam vystřídaly desítky. Většina se u hrobu zastavila, když přišla na hřbitov vzpomenout na své blízké, kteří tam jsou uloženi. Často přicházely rodiny, mnoho lidí si místo zpěvákova posledního odpočinku fotilo.

Gottův hrob fanoušci zaplnili nejen svíčkami a květinami. Položili k němu také spoustu figurek andělů. Andělé zdobí i vánoční stromek, který na místě je. Je na něm zavěšena modrá koule s nápisem Karel.

U hrobu už se zastavili i nejbližší Karla Gotta. Nejprve sem přišla uctít jeho památku vdova Ivana Gottová s jeho druhorozenou dcerou Lucií. V pondělí pak na místo otcova posledního odpočinku dorazila i nejstarší dcera Dominika.

K hrobu již údajně zavítali i někteří přátelé zpěváka z řad celebrit. Naopak třeba hudebník Karel Vágner jasně deklaroval, že se na Malvazinky nechystá.

Témata: Karel Gott