Jiří Korn: Potupná pravda o jeho nejslavnější pohádce!

Jiří Korn v pohádce Honza málem králem

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. prosince 2019 9:39

Nejslavnější pohádka ve filmografii Jiřího Korna se jmenuje Honza málem králem. Více než čtyřicet let starý snímek ale doprovází některá fakta, kterými se populární zpěvák nejspíš nechlubí.

K Vánocům neodmyslitelně patří pohádky, a to nejen ty nově natočené, ale i léty prověřené. Do druhé skupiny je možné zařadit pohádku Honza málem králem z roku 1977, ve které si zahrál zpěvák Jiří Korn. Jeho hlas ale ve filmu neuslyšíte. 

Roli hloupého Honzy původně ani neměl hrát. Režisér Bořivoj Zeman si do hlavní role vybral Luďka Sobotu, který měl ale v té době zakázáno vystupovat. Před kamerou se nakonec objevil Korn, kterého ale později (s výjimkou zpěvu) nadaboval Michal Pavlata. 

Ani s výběrem princezny to neměli filmaři jednoduché. Původně si do ní vybrali Kornovu kolegyni z branže Hanu Zagorovou. Oblíbená zpěvačka ale účinkování ve filmu odmítla, a tak princeznu nakonec ztvárnila Jorga Kotrbová.

Korna potkala během natáčení ještě jedna nepříjemnost, respektive jednu spíš způsobil. Při natáčení jedné ze scén zlomil herečce Valerii Kaplanové dvě žebra. Pohádka je ale dodnes oblíbená.

Témata: Jiří Korn