Kde se točila Princezna a půl království? Eben a spol. zavítali na tato místa!

Eva Josefíková a Matouš Ruml v pohádce Princezna a půl království

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. prosince 2019 9:01 | Aktualizováno: 26. prosince 2019 22:15

Letošní štědrovečerní pohádka Princ a půl království diváky rozhodně nezklamala tolik, jako se to povedlo některým v předcházejících letech. Kde se film, ve kterém se před kameru vrátil Marek Eben, natáčel?

Ke Štědrému dni už tradičně patřila nová pohádka veřejnoprávní České televize. Recenzi štědrovečerní pohádky Princezna a půl království, ve které se před kameru vrátil Marek Eben, jsme vám přinesli už včera.

Letošní vánoční pohádka si nevede špatně ani mezi uživateli Česko-Slovenské filmové databáze. Zdejší recenzenti ji během prvních pár hodin ohodnotili průměrným hodnocením 64 %. Nejen dětské diváky ale po včerejšku zajímá, kde všude se film natáčel. 

Kupříkladu království prince Egona představovaly zámky ve východočeském Hrádku u Nechanic a moravskoslezském Hradci nad Moravicí. Princeznino království bylo zase na moravském hradě Bouzov.

Filmaři a herci ovšem zavítali také na další místa, mezi které patří soubor lidových staveb Veselý Kopec, jeskyně Pekárna v Moravském krasu, do Kolína, kostela v Sudicích nebo zámeckého parku ve Veltrusích. 

Témata: film Princezna a půl království Marek Eben Matouš Ruml Jakub Prachař