Karel Gott (†80): Veselé Vánoce chtěl za všech okolností!

Karel Gott 9

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. prosince 2019 8:31

Karel Gott chtěl mít veselé Vánoce za všech okolností, ačkoliv mu mnohdy nehrály do karet. Před více než třemi desítkami let přišel před svátky o příbuzného. Jak moc ho to zasáhlo?

Lucie Bílá vyslovila názor, že ačkoliv jde letos o první Vánoce po smrti jejího váženého kolegy Karla Gotta (†80), smutní být nesmíme. „To by se na nás Kája zlobil,“ nechala se slyšet. Pravdou je, že ani on na sobě smutek v minulosti nedal znát, přestože k němu měl dobrý důvod.

Stačí vzpomenout rok 1982, kdy podlehl vleklým zdravotním potížím jeho otec Karel. Mistr měl přitom tou dobou smluvené pracovní závazky. „Jel jsem za ním ráno do nemocnice a to už nebyl. Nestihl jsem ho! A večer byla premiéra celého turné v Plzni,“ vzpomínal před lety pro Český rozhlas. 

„Kapela si myslela, že Karel nebude zpívat. Já jsem říkal: Co bych, pánové, měl dělat? Sedět doma a dívat se do zdi? Mně pomůže jeviště, budu s vámi a budeme zpívat a hrát. Lidi se budou bavit a to bude ještě lepší,“ vysvětlil Gott, proč se tak tenkrát rozhodl.

Přesto se dá očekávat, že minimálně v legendární vile na Bertramce, kde žije vdova Ivana Gottová s dcerami, byly letošní Vánoce smutné. 

Témata: Karel Gott