Zdeněk Troška: O Vánocích vyhlásil zákaz vstupu!

Zdeněk Troška v prostorách skanzenu Přerov nad Labem 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

24. prosince 2019 21:59

Zdeněk Troška nepatří k velkým milovníkům Vánoc, zároveň mu ale ani nijak zvlášť nevadí. Aby byly svátky snesitelné, musel režisér oblíbených pohádek vyhlásit pro někoho zákaz vstupu.

I mezi celebritami se najdou osoby, které narušují zaběhlý pocit, že Vánoce mají rádi úplně všichni. Je to např. herečka Kateřina Brožová, svátky na konci kalendářního zvyku ale nijak zvlášť nemusí režisér Zdeněk Troška. 

„Vánoce mám rád jen z jediného důvodu - a to proto, že se sejdeme celá rodina. Bratr s rodinou, dcerami a jejich rodinami. Že přijdou tetičky, bratranci, sestřenice. Že si hlavně povídáme, protože dneska si lidi přestávají povídat,“ prozradil webu sedmicka.tyden.cz.

Vánoční svátky podle něj ale k roku patří. „Neberu je jako nějaké období shonu a nervů. Už dávno dávám na dveře ceduli 'Ježíškovi vstup zakázán'. Každému dám do obálky nějaké peníze, a ať si každý koupí, co chce a co potřebuje,“ vysvětlil filmař.

Ani u Trošky se tak nakonec Vánoce neobejdou bez dodržování tradic. Zdobí se stromeček a na stole je kapr a bramborový salát.

Témata: Zdeněk Troška