Marek Eben: Hvězdné manýry kvůli nové pohádce!

Marek Eben - Udílení Českého lva - Dvořákova síň. 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

23. prosince 2019 14:21

Jedním z letošních vánočních zázraků bude i návrat Marka Ebena před kamery, ve filmu se totiž neobjevil už pěknou řádku let. Co všechno mu tvůrci nové pohádky museli slíbit, aby na jejich nabídku kývl?

Na Štědrý den, tedy zítra, bude mít už tradičně premiéru nová pohádka a tvůrcům té letošní se povedl jeden majstrštyk. Po letech přesvědčili Marka Ebena k tomu, aby se opět postavil před kameru. S přemlouváním to ale neměli vůbec jednoduché.

„Byl to boj,“ přiznal v rozhovoru pro Nedělní Blesk režisér Karel Janák. „Zaprvé se mu do hraní moc nechtělo a zadruhé si nevěřil, protože se bál, že vypadl ze cviku. Musím ale říci, že to není pravda. Je výborný,“ konstatuje tvůrce pohádky Princezna a půl království.

Pochybnosti ale moderátora StarDance neopouštěly. „Při natáčení samozřejmě litoval, když musel například vstávat ve čtyři ráno, aby byl připravený v dobovém oblečení. Nebo když tak dlouho čekal na záběr, tak z legrace říkal, že už dalších třináct let zase nic točit nebude,“ vzpomíná filmař.

Aby Eben roli přijal, měl jednu konkrétní podmínku. „V první řadě prosil, aby nemusel točit akční scény, a nechtěl ani, aby je za něj dělal kaskadér. To byl problém, protože podle scénáře jeho postava měla jezdit na koni, běhat a šplhat. Musel jsem tedy některé scény upravit,“ vysvětlil Janák.

Témata: Marek Eben