Berenika Kohoutová: Kvůli těhotenství TO NEDÁVÁ!

Berenika Kohoutová 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

22. prosince 2019 11:36

Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová vydává debutové sólové album Holka roku. Vzhledem k pokročilému těhotenství ale nestihla osmadvacetiletá autorka všech textů album Holka roku pokřtít.

"Čeká mě křest jiné holky roku," uvedla Kohoutová. "Příští rok na jaře budu s kapelou koncertovat a v létě počítáme s festivaly. Budu normálně hrát, i když mě čekají i jiné povinnosti, ale budu se snažit najít rovnováhu a všechno skloubit dohromady," uvedla Kohoutová, která se objeví na festivalech Metronome nebo Přehrady Fest.

Ve svých textech se Kohoutová většinou snaží zábavným způsobem a s nadsázkou řešit vztahy z ženského pohledu. "Texty většinou píšu na hudbu, která mě inspiruje. Nejsem ten typ, který by měl plný šuplík textů bez hudby. Píšu o věcech, které odkoukám nebo prožívám," podotkla.

Příští rok se vrátí i k herectví. V létě by se měla objevit v muzikálu Starci na chmelu uváděném v pražském Studiu DVA, kde vzhledem k těhotenství odřekla titulní roli v inscenaci Saxana. "Na premiéru Saxany jsem se připravovala, ale proskakovat oknem a podobně už jsem si nakonec netroufla. Ale zvládla jsem 18. října koncert v Akropoli," uvedla.

Popově a tanečně laděné album Holka roku je hudebně odlišné od předchozí jazzově laděné desky. "Nejsem žánrově vyhraněná ani jako posluchač, mě prostě baví zkoušet všechno. Rozhodně jsem nechtěla zůstat v nějaké alternativní škatulce, hrozně ráda hraju s Emilem (Viklickým), ale nejsem jazzový fajnšmekr. Nevylučuju, že se k jazzu někdy vrátím, ale vždycky jsem spíše inklinovala k popu," řekla.

Témata: Berenika Kohoutová